Ons team bestaat uit :

  • Jeannette Harbers, acupuncturist en praktijkhouder
  • Geraldine Millius,  acupuncturist en  shiatsu masseur

Hier onder stellen zij zich aan u voor

 

Mijn naam is Jeannette Harbers, getrouwd en moeder van 4 volwassen kinderen,  Acupuncturist en Voetreflexzonetherapeut.

In 2003 ben ik  afgestudeerd als hbo voetreflexzonetherapeut ( 3 jaar)

In 2006 ben ik in België afgestudeerd als hbo evolutie psycholoog.  Evolutie psychologie ( 3 jaar) is een opleiding waar je wordt geleerd om op een integrale wijze te kijken waarom mensen zijn geworden wie ze zijn, wat de rode draad in hen leven is en hoe ze dit proces zelf kunnen beïnvloeden.
Dit gebeurt met gesprekken en opdrachten. Deze Kennis gebruik ik vaak net als voetreflex bij de acupunctuur behandelingen.

In 2014 ben ik afgestudeerd als klassiek acupuncturist. Een geweldig mooie therapie waar je vooral kijkt naar de disbalans in je lichaam en waar je probeert met behulp van de naalden de balans weer te herstellen.

Eind 2015 heb ik mijn HBO westers medische basis kennis afgerond. Dit is voor de zorgverzekeraars van belang zodat ze weten dat een therapeut op de hoogte is van de symptomen die wijzen op ernstige ziektes en dat men  op tijd door stuurt naar de huisarts.

Hierdoor worden mijn acupunctuur behandelingen door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt ook kijken op de internet site van de Zhong onder vergoedingsopties.

Daarnaast ben ik mij constant aan het ontwikkelen en  verdiepen in mijn vak en volg meerdere keren per jaar bijscholingscursussen. Onder het kopje Tarieven staat de pagina opleidingen en bijscholing kunt u zien wat ik heb gevolgd en nog ga volgen op het gebied van bijscholing.

Ik ben Geraldine Milius, geboren en getogen in Groenlo. Per 1 mei a.s. ga ik een paar uur in de week Jeannette Harbers bijstaan in haar goedlopende acupunctuur praktijk Acupunctuur Aalten.

Midden jaren negentig, ‘vorige eeuw’, werd mijn interesse gewekt door de TCG Traditionele Chinese Geneeskunde en met name de acupunctuur en shiatsu. Het fascineerde mij enorm dat, wanneer men naaldjes in een lichaam prikt, er iets teweeg gebracht wordt in dat lichaam. Ik wilde weten hoe dat in elkaar stak.
Een 4-tal jaren heb ik een basis opleiding op HBO niveau gevolgd. Normaal duurt deze basis opleiding 1-2 jaar maar ik wilde mij deze kennis heel goed eigen maken. In die periode heb ik heel veel stage gelopen in een TCG praktijk. Hier heb ik heel veel geleerd van de basis kennis maar ook hoe je naast acupunctuur andere technieken kunt gebruiken zoals moxa therapie, cupping therapie, kinesiotaping bij sportblessures ooracupunctuur enz.

Na de basis opleiding heb ik mijn acupunctuur opleiding gevolgd aan de Academie Qing Bai. Dit is een erkende HBO opleiding. In 2004 heb ik, na het schrijven van mijn scriptie, het diploma gehaald. Al die jaren heb ik veel nascholingen gevolgd.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong. Hierdoor worden de behandelingen, gedeeltelijk, vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars uit de aanvullende verzekering.

In mijn eigen praktijk heb ik mensen behandeld met veel uiteenlopende klachten. Pijn klachten, mensen met sportblessures, gynaecologische klachten, hooikoorts enz.

Ik heb er heel veel zin in om samen met Jeannette te mogen werken in haar acupunctuurpraktijk. Het plan is, dat ik op de dinsdag- en donderdagochtend in de praktijk aanwezig zal zijn.